Mor med barnevogn

Barselsgaven til den nybagte mor

Vi nærer den største respekt for den nybagte mor. Hun har bragt et lille menneske til verden, og det snupper bare en stor portion psykisk og fysisk overskud. Graviditet og fødsel er hardcore, men barslen er ren ekstremsport. 

Og nu hvor vi lever i 2022, hvor barsel i større og større grad bliver en fællesopgave, har vi også lavet en liste til de nybagte fædre. 

Baby holder finger

Ekstra forkælelse til mor

Ønsker du at være særligt god ved din veninde, datter eller kollega, der lige er blevet mor, er denne gaveliste til inspiration for dig.

10 gaveideer til den nybagte mor

01

Høretelefoner

Yndlingsmusikken eller en lydbog præsenteret i god lyd, kan være den bedste eskapisme på endnu en gåtur med barnevognen eller bare efter en lang dag. Den nybagte mor er hele tiden noget for nogen under sin barsel, men et par gode høretelefoner kan (måske) hjælpe med et lille indadvendt pusterum. 

Skal det være den helt fint i lækkert design, er det klassiske trådløse headset fra B&O et sikkert valg. 
Ellers er Apples Airpods Pro bare gode, med deres noise cancelling, og så fylder de ikke ret meget i øret.

02

Abonnement til lydbøger og podcasts

Hvis den nybagte mor allerede har et par høretelefoner, er det en god idé med et abonnement til en streamingtjeneste med lydbøger eller podcasts. En god lydbog kan nydes på en gåtur, når baby sover i barnevognen, under praktiske gøremål i hjemmet (når der ellers er 2% overskud til det), eller som alternativ til tossekassen om aftenen.

Der er flere på markedet, men disse er mest populære og har som regel de seneste publikationer:

03

Luksus joggingtøj

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er møgsvært at overskue jeans og tætsiddende skjorter under en barsel. Derfor er det must have med joggingtøj, der ikke sidder stramt og stadig får mor til at føle sig lækker og tilpas.

Colorful Standard er et dansk brand, der ikke går på kompromis med kvalitet og bæredygtighed. Se deres fine udvalg af sweatshirts og hoodies produceret i økologisk bomuld. De tilbyder også gavekort, hvis modtageren selv skal have lov til at vælge.

04

Lækkert nattøj

Nætterne kan være lange, når man har en lille ny. Men de natlige rutiner bør i det mindste være behagelige i form af noget lækkert nattøj. Du kan finde alverdens lækkert nattøj hos Magasin. Vælger du Magasins eget mærke, koster det heller ikke en bondegård. 

OBS. Sørg for at nattøjet er “amme-venligt” ved at vælge noget med knapper eller med dyb udskæring.

05

Morgenkåbe eller kimono

Ligesom kvinderne i filmene, der sover i natkjole, og som tager en glamourøs kåbe på, hvis det ringer på døren, kan denne nybagte mor kanalisere sin indre fine dame, hvis hun har sådan en til at smide over sig.

06

Ammevenligt tøj

Mange har tendens til at hoppe i det gamle nattøj eller slidte joggingtøj efter en fødsel alt imens man lige skal finde sig selv og sin krop igen. Men en lidt mere præsentabel valgmulighed som eksempelvis en mønstret kjole med knapper eller en oversize skjortekjole, er virkelig dejlig at have.

07

Pude til at have mellem knæ og ankler

Herhjemme hedder det en ‘gammelmandspude’. Det er en pude, der som regel er lidt mere aflang end en hovedpude, og så gør den underværker for søvnen, når den placeres mellem knæ og ankler, når du ligger på siden. Hvis du ligger på ryggen, kan den placeres under knæene, så du får letbøjede knæ.

Fossflakes’ Kneeankle pude er så god, at du aldrig vil sove med knæ, der skramler mod hinanden igen!

Og ja, man kan argumentere for, at der ikke rigtig er fundet et fedt navn til dette vidunder af en sovemakker endnu. We’ll keep you posted!

08

Hjemmesko

Slippers, klipklappere, you name it. Alt, hvad der er nemt er godt. Den nybagte mor kommer nemlig til at lære at gøre meget med baby i favnen, så hvis hun kan slippe for at binde snørebånd, når skraldet skal ud, er du en lifesaver!

09

Hjemme-wellness

En meget betænksom barselsgave er hjemme-wellness. Afsæt en dag, eller hvad der nu kan presses ind, hvor den nybagte mor får hænderne fri (du tager naturligvis barnet), og så kan hun tage et fodbad, smøre ansigtet med fugtmaske og drikke en kop kaffe i fred og ro.

Det behøver hverken være fancy eller dyrt; tanken bag er fantastisk og den nybagte mor får en velfortjent pause.

10

Måltidskasser

Et abonnement til måltidskasser kan være til stor glæde for begge forældre. Læs mere om vores forslag til måltidskasser her.

Fællesgave til de nybagte forældre?

Vil du hellere give forældrene en fællesgave, de begge kan få glæde af? (Ja, okay. Mon ikke far også må få en lille portion af måltidskassen.) Vi har din ryg. “Gaveideer til de nybagte forældre” ligger lige her.

Toodaloo!

Gaven til de nybagte forældre

Find mere inspiration her:

Hente juletræ | Den første jul | Gavelister

Den første jul

Er det første gang, du skal holde jul? Måske er det for familien? Måske er det for de nærmeste venner? Uanset hvad, kan det være

Læs mere »