Aftenlæsning

Din aftenrutine

Uanset hvordan din dag har behandlet dig, kan du selv være medbestemmende i, hvordan den slutter. En god aftenrutine kan gøre en dårlig dag god og en god dag bedre.

En rutine er noget, du gør fast. Nogle gange skal man øve sig lidt for at blive god til at lave rutiner i stedet for bare at følge sine vaner, men i sidste ende er de en investering i en selv. Det er nemlig let at ende i sofaen med doomscrolling på sociale medier og “bare lige et sidste” afsnit af en serie. 

Pludselig er klokken mange, og du gruer for dagen i morgen, for du er fuldstændig klar over, at du kommer til at være hammertræt. Hvis det lyder som om, vi taler af erfaring, er det fordi, vi taler af erfaring. It’s not great.

Skriver dagbog

Personlig aftenrutine

Nogle kan godt lide at slutte en dag med at passe på kroppen, andre har behov for at afvikle tankemylder inden sengetid. Rutinen er med til at fortælle din krop og dit hoved, at dagen er ved at være slut, hvilken bidrager til et bedre fundament for en god nats søvn.

Hvad der er den bedste afslutning på en dag for dig, ved kun du. Men hvis du har svært ved at finde inspiration til en aftenrutine, har vi lavet en liste til dig her.

Tjeklisten - Bedre aftenrutine:

01

Strækøvelser

Selvom du ikke er den helt store yogaudøver, kan nogle simple øvelser gøre underværker. Du kan mærke efter i din krop, og fokusere på de steder, der har brug for at blive strukket ud. Ellers har vi fundet en video med strækøvelser her.

02

Meditation

Måske har du brug for at slukke hovedet inden sengetid. Dét kan meditation hjælpe med. Du kan få guidede meditationer i appen “Calm”. Du kan også afsætte et tidsrum, 5 eller 10 minutter, hvor du sætter dig med lukkede øjne og fokuserer på dit åndedræt.

03

Skærmfri før sengetid

Av, den er svær. For os i hvert fald. Det er svært at sige, hvorfor vi bare har sådan en vanvittig trang til liiiige at få tjekket de sociale medier en sidste gang, eller lige se et sidste afsnit af den aktuelle favoritserie. Men det forholder sig faktisk sådan at dem, der har forstand på stress og søvn siger, at man skal lægge skærmen fra sig en time før sengetid. Så det må vi hellere gøre.

04

Skriv dagbog

Hjalp meditationen ikke på tankemylderet? Så tøm det ned i en journal, eller hvad vi i vores ungdom kendte som en “dagbog”. Det kan være en forløsende bearbejdningsproces at få tømt hovedet og bagefter vil du føle dig enormt lettet. 

Med en plantbar dagbog fra Rhanders, kan du fylde notesbogen med alt fra hverdagstanker til dine inderste tanker for til sidst at se bogen blive til en rigtig blomst.

05

Rens dit ansigt

Det føles skønt at rense dagen væk – også selvom du ikke bruger make-up i dagligdagen. Det er ikke kun sundt for din hud, det er også et beroligende ritual, der hjælper dig med at blive mentalt klar til drømmeland.

Vi har sammenfattet en hudplejerutine til dig her.

En ny dag i sigte

Måske kender du også dét med, at tankerne rammer, når man først ligger i sengen. “I morgen bliver en god dag. Men hvordan?” 

Vi har lavet en liste, der starter ved dit velvære (egenomsorg, selvkærlighed? Kært barn har mange navne.) Vi tror nemlig på, at det gode liv starter i dag. Hvis du har lyst til at læse listen “En vej til bedre velvære”, kan du bare klikke her.

Sov godt og drøm sødt.
Toodaloo <3 

Gå en tur | Bedre velvære

Følg med

Find mere inspiration her:

Hente juletræ | Den første jul | Gavelister

Den første jul

Er det første gang, du skal holde jul? Måske er det for familien? Måske er det for de nærmeste venner? Uanset hvad, kan det være

Læs mere »