Aftenlæsning

Din aftenrutine

Uanset hvordan din dag har behandlet dig, kan du selv være medbestemmende i, hvordan den slutter. En god aftenrutine kan gøre en dårlig dag god og en god dag bedre.

En rutine er noget, du gør fast. Nogle gange skal man øve sig lidt for at blive god til at lave rutiner i stedet for bare at følge sine vaner, men i sidste ende er de en investering i en selv. Det er nemlig let at ende i sofaen med doomscrolling på sociale medier og “bare lige et sidste” afsnit af en serie. 

Pludselig er klokken mange, og du gruer for dagen i morgen, for du er fuldstændig klar over, at du kommer til at være hammertræt. Hvis det lyder som om, vi taler af erfaring, er det fordi, vi taler af erfaring. It’s not great.

Skriver dagbog

Personlig aftenrutine

Nogle kan godt lide at slutte en dag med at passe på kroppen, andre har behov for at afvikle tankemylder inden sengetid. Rutinen er med til at fortælle din krop og dit hoved, at dagen er ved at være slut, hvilken bidrager til et bedre fundament for en god nats søvn.

Hvad der er den bedste afslutning på en dag for dig, ved kun du. Men hvis du har svært ved at finde inspiration til en aftenrutine, har vi lavet en liste til dig her.

Tjeklisten - Bedre aftenrutine:

01

Strækøvelser

Selvom du ikke er den helt store yogaudøver, kan nogle simple øvelser gøre underværker. Du kan mærke efter i din krop, og fokusere på de steder, der har brug for at blive strukket ud. Ellers har vi fundet en video med strækøvelser her.

02

Meditation

Måske har du brug for at slukke hovedet inden sengetid. Dét kan meditation hjælpe med. Du kan få guidede meditationer i appen “Calm”. Du kan også afsætte et tidsrum, 5 eller 10 minutter, hvor du sætter dig med lukkede øjne og fokuserer på dit åndedræt.

03

Skærmfri før sengetid

Av, den er svær. For os i hvert fald. Det er svært at sige, hvorfor vi bare har sådan en vanvittig trang til liiiige at få tjekket de sociale medier en sidste gang, eller lige se et sidste afsnit af den aktuelle favoritserie. Men det forholder sig faktisk sådan at dem, der har forstand på stress og søvn siger, at man skal lægge skærmen fra sig en time før sengetid. Så det må vi hellere gøre.

04

Skriv dagbog

Hjalp meditationen ikke på tankemylderet? Så tøm det ned i en journal, eller hvad vi i vores ungdom kendte som en “dagbog”. Det kan være en forløsende bearbejdningsproces at få tømt hovedet og bagefter vil du føle dig enormt lettet. 

Vi kan bruge evigheder på at finde den perfekte journal til vores tanker. Så for at spare dig lidt tid har vi fundet nogle lækkerier til dig.

Luksusvalget: Den fineste journal i ruskind fra Bloomingwille. Klik her for at se den.

Budget, men også lækkert: Elegant journal fra Vissevasse til under 100 kr. Se den lige her.

05

Rens dit ansigt

Det føles skønt at rense dagen væk – også selvom du ikke bruger make-up i dagligdagen. Det er ikke kun sundt for din hud, det er også et beroligende ritual, der hjælper dig med at blive mentalt klar til drømmeland.

Vi har sammenfattet en hudplejerutine til dig her.

En ny dag i sigte

Måske kender du også dét med, at tankerne rammer, når man først ligger i sengen. “I morgen bliver en god dag. Men hvordan?” 

Vi har lavet en liste, der starter ved dit velvære (egenomsorg, selvkærlighed? Kært barn har mange navne.) Vi tror nemlig på, at det gode liv starter i dag. Hvis du har lyst til at læse listen “En vej til bedre velvære”, kan du bare klikke her.

Sov godt og drøm sødt.
Toodaloo <3 

Gå en tur | Bedre velvære

Bonus tip - Glæd dig til at komme i seng

Vidste du, at vi sover en tredjedel af vores liv? De fleste er klar over, at søvn er ret vigtigt, men det gør det ikke nødvendigvis lettere at komme i seng. Når ungerne er puttet, når computeren er lukket, når opvaskemaskinen er fyldt, når madpakkerne er smurt kan det være fristende, at smide sig på sofaen med en serie eller tage hul på en hobby – bare lige en halv time, der så bliver til en hel eller måske halvanden. For det er jo dig-tid – og du har så sandelig fortjent det. 

Problemet er bare, at det går på kompromis med din søvn og dermed dit overskud.
Men måske de rette rammer kan hjælpe dig på vej.

Indretning af soveværelse
Det er let at overse soveværelset, når det kommer til indretning af hjemmet. Der skal man jo alligevel opholde sig med lukkede øjne. Men fortjener det rum, du bruger en tredjedel af dit liv i ikke at være lige så lækkert som resten af dit hjem?

Tenna renoverede sit soveværelse i efteråret, så det gik fra et identitetsløst teenageværelse til en suite. De hvide vægge fik en klat maling og det ludede loft blev malet hvidt. Væggene blev indrettet med plakater med rolige motiver, hylderne fik flere planter og detaljerne, såsom natlamper og billedrammer, blev i messing. Med selverkendelsen af, at Tenna er et rodehoved, kom der en skuffe med hjul under sengen, så hun kunne “rydde op” ned i den.

“Renoveringen” kostede 3000 kr., men har givet så meget siden, da soveværelset nu er et rum med hygge og ikke bare et pitstop til søvn.

Hvad er så anbefalingen?
Giv dit soveværelse en kærlig hånd.

Besøg dit soveværelset med dine ønskede aftenrutiner i baghovedet – og spørg så dig selv: Hvad skal der til for at dette rum er rart at komme ind i, når jeg skal i seng?

  • Hvis du læser er det måske god belysning.
  • Hvis du har lyst til hule-stemning er det måske planter.
  • Hvis du har svært ved at finde overskuddet til at lægge tøjet på plads om aftenen, er det måske en skuffe under sengen, som Tenna.

Gør det lækkert og hyggeligt baseret på dine behov – så soveværelset kan blive et af dine favoritrum.

Make a list på 'the gram'

Find mere inspiration her:

Spar på madbudgettet | Tjekliste

Spar på madbudgettet

“Jeg bliver aldrig typen, der gider følge en madplan.” Det var cirka dét Tenna proklamerede engang i nittenhundrendegrøntfranskbrød. Og Camilla handler i dag hver gang,

Læs mere »
Hente juletræ | Den første jul | Gavelister

Den første jul

Er det første gang, du skal holde jul? Måske er det for familien? Måske er det for de nærmeste venner? Uanset hvad, kan det være

Læs mere »