barn på legeplads

Få styr på garderoben i børnehaven

Hvis du har det lidt som os, kender du sikkert følelsen af, at tiden driver afsted. Årstiderne skifter, og når du kigger ud af vinduet, føles det som om, der var noget, du skulle huske. Et. Eller. Andet. 

Og først når den gule post-it sidder på skabet til den lille purks garderoberum i børnehaven, kommer du i tanke om det – tøjet! Og alt imens du læser teksten “William frøs i dag og vil gerne have en flyverdragt med.”, har du ærlig talt følelsen af, at det kun lige er et øjeblik siden, du gav ham solcreme og shorts med i tøjkassen. 

Denne liste er lige så meget til os, som den er til dig. Vi har fået vores andel af gule post-its og formanende blikke – så, we know the struggle. Og vi ved også, at vi alle gør vores bedste for at følge med i og tilpasse os de skiftende årstider, påklædning, madpakker, trendende børnesygdomme og alt det mas. Har vi da ikke snart fortjent et snydeark og en hjælpende hånd??

Jo, vi har da så.

efterårsbarn

Slut med gule post-its

Vi har samlet garderobetjeklister for hver årstid i børnehaven. Der er selvfølgelig ikke en  ‘one size fits all’, for hvert barn har sine behov. Men hvis det bare en enkelt gang kan få dig til at tænke “Nååå ja! Dén havde jeg nær glemt”, så er vores lykke gjort.

Så, here goes.

Tjeklisten - Overblik over garderoben:

Vintergarderoben

Vinteren ligger i månederne november-januar. Det betyder ikke, at vi kan stole 100% på, at kalender og vejrudsigt følges hånd i hånd, men vi kan da prøve at komme på forkant med garderoben.

Først og fremmest skal de kære børn holdes varme, når de leger ude. Samtidig skal vi undgå, at de sveder, så de bliver kolde, når de er mindre aktive – eksempelvis når de sidder og spiser madpakken.
Og så er der nogle af de kære små, der døjer med eksem på kinderne i svær kulde. Det kræver en god creme – så den kommer også lige med på tjeklisten.

Tjekliste til vintergarderoben

Til udeleg:

Til indeleg:

Eventuelt:

Forårsgarderoben

Foråret kan være en våd affære, men det afholder heldigvis ikke ungerne fra at have en fest på legepladsen. Regn er vel bare i bund og grund vådt konfetti, ikk? Derfor må forårsgarderoben gerne være fyldt med tørt skiftetøj til indeleg såvel som udeleg. 

Og fordi det danske forår sjældent helt kan bestemme sig, er vi også opmærksomme på, at forårssolen er kraftig, så vi giver ungerne solcreme på eller med, de dage solen skinner.

Tjekliste til forårsgarderoben

Til udeleg:

Til indeleg:

Eventuelt:

Sommergarderoben

Det er lidt som om, vi skal forberede os på ALT, når det kommer til påklædning af børn i den danske sommer. Regn, høj sol, kraftig blæst. Hvis der er nogen, der ville kunne forberede sig på en spontan tur i vildmarken, er det vist danske forældre.

Så på tjeklisten til sommergarderoben er bare én af hver af alting.

Tjekliste til sommergarderoben

Til udeleg:

Til indeleg:

Eventuelt:

Efterårsgarderoben

Når vi igen nærmer os efteråret, kombinerer vi bare sommer- og vintergarderoben. Igen bliver det vigtigt med ekstra skiftetøj til de våde dage, så de ikke står og mangler i løbet af dagen.

Tjekliste til efterårsgarderoben

Til udeleg:

Til indeleg:

Eventuelt:

Husk navnemærkerne!

Hvis du vil opleve voksen-ros fra en pædagog, kan du prøve at sætte navnemærker i dit barns tøj. Du kan evt. gøre det oppe i vuggestuen/børnehaven, hvor de spotter dig med mærkerne i hånden efter flere søde hentydninger…

Vi har brugt klistermærker fra Byhappyme, som er billige og overraskende holdbare, og som blot klistres på vaskemærket i tøjet.

Toodaloo <3

barn i vandpyt

Følg med

Find mere inspiration her:

Hente juletræ | Den første jul | Gavelister

Den første jul

Er det første gang, du skal holde jul? Måske er det for familien? Måske er det for de nærmeste venner? Uanset hvad, kan det være

Læs mere »