Find din hobby | Maling

Find en kreativ hobby

Vi ved ikke med dig, men da vi var små, gik vi altid til noget og dygtiggjorde os i kreative og fysiske aktiviteter. Men hvis der i dag var nogen, der spurgte os: “Nå, hvad er så din hobby,” ville vi mere eller mindre forfjamsket kunne svare: “Gælder arbejde?”. Og det er da lidt trist, er det ikke?

Noget, vi tror, der begrænser os er en idé om, at vi skal være gode til alt med det samme. Men, da vi var små, var det okay, at vi øvede os, og at vi ikke var gode i starten. Måske målet slet ikke var at blive voldsomt dygtig; for vi udviklede os i legen. Børn leger, voksne arbejder.

Men helt ærligt, så behøver du jo ikke være hundredemetermester i din hobby, og det er mere end okay at skifte hobby. Pointen er at gøre noget godt for dig selv, så pyt med om dit strikkeprojekt aldrig udvikler sig ud over skæve karklude (som Tennas). 

Så længe vi kan nyde at slukke tankemylderet og lege (for det må voksne også godt), kan det stemples som en succes.

Find din hobby | broderi

OBS. Denne liste indeholder affiliatelinks. Det er ikke alle links, der er reklame og vi gør vores ypperste for kun at anbefale det, vi selv har erfaring med og er glade for – affiliate eller ej.

Svært ved at finde en hobby?

Ikke nok med at der er millioner og milliarder hobbyer at vælge imellem, så skal de også passe ind i din hverdag. Og hvis du ikke lige har en time til at gå til stand up paddel hver torsdag, så vi har fundet nogle forslag til hobbyer, du kan gå til og fra, når du har brug for det.

Nogle vil måske kalde det mindfulness-hobbyer. Vi går med “ud-af-hovedet-og-ned-i-hænderne-hobbyer”. Vi vender tilbage med en forkortelse inden længe. Men i mellemtiden kan du måske nå at blive inspireret.

Livslisten - Find en hobby:

Syning

Det er egentlig ret praktisk at kunne sy. Som for eksempel, når ens datter kommer hjem og fortæller, at hun skal være cirkusprinsesse og har nogle meget konkrete forventninger til outfittet. Det kostede blod, sved og tårer (for moren) Men alle var lykkelige i de nøjagtig 60 sekunder, cirkusprinsesse-kjolen blev båret. Hvad man ikke gør for sine børn.

Den ret vidunderlige Johanne Kolmetz har skrevet ‘Lær at sy’, som er en virkelig fin introduktion til syning med hendes hjemmelavede syopskrifter.

Og husk, at det ikke behøver at være perfekt til en start. Ingen kigger på vrang-siden.

Hækling

Med hækling kan du skabe utallige ting, og vi har ladet os fortælle, at det ikke er så svært endda. Tenna er kun nået til karkludene, men til gengæld slår hjemmehæklede karklude i bomuld dem, der er købt i et supermarked med mange 100 meter, når det kommer til holdbarhed.

Her finder du en video om hækling for begyndere.

Yarnforward sælger de fineste hæklenåle til både begynderen såvel som den professionelle.

Strik

Langt hen ad vejen kan du strikke, hvis bare du kan strikke ret og vrang. Her er YouTube din ven. Find den video, der fungerer for dig og prøv dig frem. Og start måske med noget garn, hvor du ikke bliver ked af det, når du får lyst til at smide det ud af vinduet.

Når du har øvet dig en smule på ret og vrang, har Petite Knit lavet denne Novice sweater opskrift, som er beskrevet således, at den helt nye strikker også kan være med. 

Det anbefales, at du har strikket 1-2 mindre øvestykker først – fx en karklud.

Hvis du ikke lige har arvet din mormors gamle pinde, kan du lige så godt starte med stil. Tjek lige dette lækre sæt med pinde i forskellige størrelser af oliventræ. 

Origami

Alt kan foldes af papir. Kasser til opbevaring, (kortsigtet) legetøj til ungerne, pynt til en uro. 

Igen er YouTube din bedste ven. Søg på origami, og så er der masser tutorials med det samme. Du kan evt. starte med denne origami fugl.

Puslespil

Der findes et væld af sværhedsgrader, når du er på udkig efter puslespil. Dette puslespil med Jane Austens historier som omdrejningspunkt er en fornøjelse at lægge – både fordi det er smukt, men også fordi forfatterens forskellige historier og karakterer udspiller sig i puslespillet, og det er med til at overskueliggøre puslespilslægningen på en ret fin måde.

Farvelægning for voksne

Hvis du er træt af at tegne den samme krusedulle, når du har fat i farveblyanterne sammen med ungerne, kan du nuppe en malebog for voksne.

Med denne malebog med motiver fra haven får du ro i sindet, samtidig med at du til sidst har nogle ret flotte farvede motiver.

Madlavning

Madlavning behøver ikke kun være en sur pligt. Madlavning kan være hyggeligt, sjovt og eksperimenterende – og så pirrer det faktisk også kreativiteten. Man kan gøre det selv og sammen med andre.

Gå på opdagelse på Pinterest – find nogle lækre opskrifter og kast dig ud i det. Det værste der kan ske, er at du må bestille en pizza.

Mangler du udstyret? Så kan du gå på opdagelse hos gourmetshoppen herunder.

Vigtig hobby: Dig!

Den vigtigste “hobby” i dit liv skal være dig. Det tog os mange år at lære at prioritere os selv – og vi øver os stadig.

Vi har lavet en liste med udgangspunkt i den vigtigste person i dit liv: dig. Den hedder “En vej til bedre velvære” og du kan finde den her.

Toodaloo <3

Skriver dagbog

Make a list på
'the gram'

Find mere inspiration her:

Spar på madbudgettet | Tjekliste

Spar på madbudgettet

“Jeg bliver aldrig typen, der gider følge en madplan.” Det var cirka dét Tenna proklamerede engang i nittenhundrendegrøntfranskbrød. Og Camilla handler i dag hver gang,

Læs mere »
Hente juletræ | Den første jul | Gavelister

Den første jul

Er det første gang, du skal holde jul? Måske er det for familien? Måske er det for de nærmeste venner? Uanset hvad, kan det være

Læs mere »