Overblik i hverdagen

Listen til en lettere hverdag

Kalenderbingo, madplaner, indkøb, børneaktivering, rengøring… listen bliver ved. Der er sååå mange ting, man skal lykkes med for at få det helt fundamentale til at glide i hverdagen. Vi tager hatten af for alle, der kommer igennem det daglige slid og slæb uden at pakke tasken og løbe hjemmefra.

Og hvorfor er det vi ikke løber hjemmefra? Fordi vi er mega boss – og fordi vi hjælper hinanden.

Madplaner og indkøb

Cheat sheet til dagligdagen

Denne liste består af ting, der har hjulpet os i vores hverdag. Er det snyd? Et stort fedt nej herfra. For vi må gerne hoppe over, hvor gærdet er lavest, når nu livet ind imellem kan føles som ét langt hækkeløb.

Måske ved du godt, at der er mange små (og væsentligt større ting), du kan gøre for at få en lettere hverdag med en partner og/eller børn. Så her er enten helt ny viden, eller en kærlig reminder.

6 tips til en lettere hverdag:

01

Madplan

Øvelse gør mester, når det gælder madplan. Det handler langt hen ad vejen om at få en rutine i at få maden til at strække sig over mange dage. Laver du chili con carne, kan det komme i madpandekager dagen efter – og så lav for guds skyld en stor portion, så der også kommer en omgang i fryseren, hvis du har sådan en. Dit fremtids-jeg vil takke dig!

Hvis det er en kamp nok i sig selv at finde på aftensmad til i morgen, så er der hjælp at hente flere steder. Tjek madplanen fra Rema 1000 ud. Her vælger du, hvilke retter du gerne vil have, og så tilføjes ingredienserne direkte til en indkøbsliste. Den kan du så vælge at handle selv eller få leveret direkte fra Rema 1000.

02

Fælles huskeliste

Nu vi er ved det med madplaner, så kan vi da også lige smide en god anbefaling i puljen: fælles huskelister. Der findes flere apps, hvor man kan lave huskesedler til indkøb eller to-do lister, man kan dele med andre i husholdningen.

Tenna har erfaring med Microsofts To-do app, der ikke kræver andet end en mail for at logge ind og dele. Vi bruger den blandt andet til tjeklister for huset, den ugentlige indkøbsliste og ønskesedler.

Man kan også dele indkøbsliste i eTilbudsavis eller dele en note på iPhone.

03

Måltidskasser

Der findes et hav af forskellige måltidskasser, både med måltider og råvarer. Se eksempelvis:

  • Årstiderne

    Økologiske måltidskasser

  • HelloFresh

    Lækre og friske råvarer

  • Annas Fiskekasser

    Frisk og lækker fisk

04

Fælles kalender

Vidste du, at fælles kalender er mega nemt at oprette direkte på din smartphone? Du kan enten oprette en ny kalender dedikeret til jeres fælles planer, eller I kan invitere hinanden til de ting, den anden skal være med til eller kende til.

Under sin første barsel fik Tenna nok af den usynkroniserede hverdag, hvor hun ikke vidste, hvornår hendes partner ville træde ind ad døren næste gang. Efter ca. 36 hormonelle sammenbrud installerede de Google Calendar på deres telefoner, så de kunne se, hvornår den anden havde fri eller planer. Det tager lidt tilvænning, men nu lever de lykkeligt til deres dages ende.

Du kan også vælge den analoge løsning – eksempelvis med denne væghængte kalender fra Desenio.

05

Få bragt dine indkøb til døren

Der findes efterhånden mange muligheder for udbringning af mad. Her er nogle forslag: 

06

Del børn

Har du en nabo, nogle gode venner eller søskende i nærheden, der også har børn? Lav en aftale om, at I skiftes til at hente børn og til at have dem om eftermiddagen. Så kan man pludselig have en mandag eftermiddag fri til – ja, hvad gjorde man overhovedet med fritid førhen…

I kan evt. dele en trækvogn i stil med denne og så er det ingen sag at have alle ungerne den ene dag på ugen.

Bor du selv?

Bor du selv? Bare rolig, vi har ikke glemt dig. Har du gode tips eller tricks til at gøre hverdagen lettere for andre, der bor selv, så tøv ikke med at skrive til os. Vores PTAH (Post traumatiserede ammehjerner) kan bare ikke huske, hvordan man gør. Hjælp os med at hjælpe flere ved at sende dine bedste tips til os på kontakt@makealist.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig!

to-do liste

Følg med

Find mere inspiration her:

Hente juletræ | Den første jul | Gavelister

Den første jul

Er det første gang, du skal holde jul? Måske er det for familien? Måske er det for de nærmeste venner? Uanset hvad, kan det være

Læs mere »